Valikko Sulje

Israelin tilanteesta

 

Israel on jälleen keskeisimpiä aiheita maailmanpolitiikan käsittelyssä; ymmärrettävistä syistä. Kun muistelee joitakin vuosia sitten käytyä keskustelua Israelista muistuu mieleen, kuinka suomalaiset poliitikot tietyltä linjalta miltei jokainen olivat sitä mieltä, että Israel on syypää koko Lähi-Idän konfliktiin.

7.10.2023 alkaneet sotatoimet olivat lähtöisin nimenomaan alueelta, mitä tietty poliittinen laita yrittää kaikella voimalla ajaa itsenäisten valtioiden joukkoon. Onpa eräs suomalainen poliitikkokin käynyt kyseenalaisella matkalla kyseisellä alueella.

On syytä muistaa, että Israel avustaa palestiinalaisia ja suuri osa heistä käy työssä Israelin alueella. Varmastikaan kaikki eivät ole palestiinalaishallinnon kanssa samaa mieltä, että tällainen järjetön rakettien ampuminen olisi jotenkin hyödyllistä. Tulee mieleen tilanne, jossa oksalla istuva henkilö sahaa rungonpuolelta poikki sitä oksaa, jolla istuu.

Nyt kun taisteluja on jatkunut jonkin aikaa on todettava, että jälleen näkyy se valitettava, antisemitistinen näkökulma tuon alueen käsittelyssä. Hamas on jo joitakin kertoja jäänyt näiden viimeisten taistelujen aikana kiinni suorasta valehtelusta, tai niin kuin se pitäisi tänään sanoa, epätosien puhumisesta. Kaikesta huolimatta vasemmistomedia meillä ja maailmalla syyttää Israelia siitä, että puolustavat omaa maataan ja kansaansa.

Huvittavinta koko asiassa on se, että nämä ”asiantuntijat”, joita marssitetaan milloin minkäkin kanavan haastateltaviksi, eivät tunnu käsittävän sitä yksinkertaista tosiasiaa, että Israelissa ei ole miehitystä. Edellinen miehitys tuolla alueella on ollut 1967, jolloin Jordania miehitti Israelin valtion sisällä olevaa Länsirannan aluetta. Mitä Gazan kaistaan tulee pitää muistaa, että maailmanhistoria ei ole koskaan tuntenut valtiota nimeltä Palestiina. Miksi sanon näin? Siksi, että miehitys voi tapahtua ainoastaan kahden itsenäisen valtion kesken, kuten Venäjä Ukrainassa. Israel saartaa Gazaa ja kenellekään ei liene epäselvää miksi näin on.

On muistettava myös se, että Israel valtiona on myös toiminut väärin joissakin tilanteissa, mutta tämä silmitön joukkomurha, mitä Hamas on 7.10.2023 alkaneilla sotatoimilla suorittanut on sairasta kaikessa kammottavuudessaan. Silti Telluksen päältä löytyy ihmisiä, jotka ihailevat tällaista saatanallista toimintaa.

Se, mitä tuo alue ennen kaikkea tarvitsee, on Herran Jeesuksen Kristuksen ilmestymistä. Tämä sama pätee niin juutalaisten kuin palestiinan arabien kohdalla. Vain Jeesus Kristus voi avata ihmisten silmät näkemään tuon alueen todellisen tilanteen. Rukoukseni on, että sekä toimittajat että asiantuntijat voisivat myös kohdata Jeesuksen ja saada Häneltä silmävoidetta nähdäkseen asiat oikein.

Jokaista kutsutaan nyt rukouksin taistelemaan Israelin puolesta ja rukoilemaan Herran ilmestymistä Hamasin keskuudessa. Mikään poliittinen liike ei saa samaa aikaan kuin Jeesus Kristus.

 

Tuomas Vuorinen

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *