Valikko Sulje

Hyvä vai huono perustus

 

Raamattu kertoo vertauksen tyhmästä ja viisaasta rakentajasta Matteuksen evankeliumin seitsemännessä luvussa. Vertauksessa kuvataan selkeästi, miten merkittävä asia se on, että on hyvä perustus.

Vertauksessa Jeesus käyttää voimakasta sanaa hiekalle rakentajasta kutsuessaan tätä tyhmäksi mieheksi. Tällainen hiekalle rakentaminen tarkoittaa sitä, että tänäkin aikana on paljon niitä asioita, joiden mukaan ihminen mielellään rakentaisi, mutta jotka eivät kuitenkaan kestä. Tällaisia voisivat olla esimerkiksi raha, maine, materiaali vain joitakin mainitakseni.

Jokaisen näiden edellä mainitun asian kohdalla merkillepantavaa on se, että kaikki niistä ovat katoavia. Rahan ehkä suurin ongelma on siinä, että onko sitä koskaan tarpeeksi. Toisaalta raha ei myöskään aina tule kuin itsestään automaationa, vaan sen kertymiseen vaikuttaa moni asia. Voi kuinka monta kertaa olenkaan kuullut, että henkilön, joka on ollut maineeltaan hyvä, onkin virheen tehtyään saanut huomata maineensa valuneen kuuluisaan kankkulan kaivoon. Joku ihminen haalii kaikenlaista materiaalia varastoihinsa ja pitää sitä suurimmassa arvossa elämässään. Kaikki näistä ovat katoavia.

Jos rakentajalle tarjotaan rakennusalustaksi hiekkaa, kuten tässä Matteuksen evankeliumin kohdassa, rakentaja varmasti kieltäytyy rakentamasta. Hän tietää jo etukäteen, että rakennus ei pysy pystyssä, jos sitä ei perusteta kunnolla. Hengellisen elämän suhteen tilanne on aivan sama. Jos ihminen yrittää rakentaa hengellistä elämää rahan, maineen tai materiaalin päälle, voi varmasti sanoa, että hengellinen elämä on rakennettu ja perustettu huonosti, eikä rakennus tule kestämään.

Kun rakennusta aletaan rakentaa, se perustetaan syvälle maahan, että se kestää myrskyt, joita matkan varrella aina elämässä tulee. Hengellinen elämä on myös perustettava syvään, jos sen haluaa kestävän. Rakennukset joutuvat kestämään monenlaisia säitä tuulesta pakkaseen ja vesisateesta rakeisiin. Hyvin rakennetun rakennuksen sisällä on silti lämmin ja turvallinen olla, vaikka rakennuksen ulkopuolella olisi millainen sää tahansa. Koko rakennuksen kestävyys alkaa sen perustuksesta.

Oletko jo laskenut perustuksen hengelliselle elämällesi? Sen voi tehdä perustamalla elämänsä Jeesuksen Kristuksen varaan. Jeesus Kristus on kallio, joka kestää läpi elämän matkan tulipa matkalla vastaan mitä tahansa. Uskovan kasvu voidaan oikeastaan mitata sillä, että kuinka hän turvautuu Jeesukseen. Mitä enemmän ihminen rakentaa suhdettaan Jeesukseen Kristukseen, sitä syvemmälle Kristus-kallioon hän perustautuu.

Tunnen henkilöitä, jotka monien sairauksien keskellä, vaikka inhimillisesti toivo olikin jo mennyt, he silti kaikessa turvautuivat Jeesukseen. He perustivat elämänsä Kristus-kalliolle. Jotkut paranivat, toiset eivät. Mikään ei silti voinut nujertaa heidän rakennustaan, sillä se oli parhaalle perustukselle rakennettu.

Jos olet elämäsi rakentanut hiekalle toivon, että pian ymmärrät, että olet suuressa vaarassa. Jeesus Kristus tuli maailmaan kuolemaan sinun syntiesi vuoksi ja mahdollistamaan sinulle sen, että sinäkin voit perustaa elämäsi Kristus-kalliolle ja että elämäsi rakennus kestää kaikki elämäsi matkalla vastaan tulevat tilanteet. Jeesus teki kaiken sinun puolestasi. Hän antoi sinulle rakennusohjeet, että voisit rakentaa kestävän rakennuksen ja voisit tuon Raamatun kohdan mukaan olla viisas rakentaja. Viisaan rakennus kestää, tyhmän sortuu. Tartu kiinni Jeesuksen antamaan viisauteen, älä omaan ymmärrykseesi.

Sinua siunaten,
Tuomas Vuorinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *