Valikko Sulje

Ikuisuus sydämessä

 

En tiedä oletko koskaan pysähtynyt miettimään tämän julkaisun etusivulla olevaa tekstiä sen enempää.

On mielenkiintoista, että luodessaan ihmisen Jumala asetti ikuisuuden kaipuun ihmisen sydämeen. Olen lukuisia kertoja kuullut lukuisia kertoja äskettäin uskoontulleilta, että he ovat tietämättään kaivanneet juuri sitä, mitä saivat kokea tultuaan uskoon.

Raamattu siis sanoo Saarnaajan kirjan 3:nnen luvun jakeessa 11 seuraavat sanat:
Kaiken hän on tehnyt kauniisti aikanaan, myös ikuisuuden hän on pannut heidän sydämeensä. Ihminen ei kuitenkaan käsitä tekoja, jotka Jumala on tehnyt, ei niiden alkua eikä loppua.

Jumala loi ihmisen viisaasti, sillä Hän asetti ihmisen sydämeen kaipuun takaisin luojansa luo. Oiva osoitus tästä on se, että jopa lapsi ymmärtää, että joku on luonut maailman.

Olen kuullut kertomuksen ateistiperheestä, joka lapsen saatuaan halusi kasvattaa hänet ilman minkäänlaista mainintaakaan Jumalasta tai luojasta. Eräänä päivänä perhe oli ollut ulkona kävelemässä ja siinä maisemia katsellessaan perheen jo jonkin verran kasvanut lapsi kysyi vanhemmiltaan, että kukahan tämän kaiken on tehnyt? Vanhemmat joutuivat siitä hämilleen, koska eivät olleet koskaan maininneet lapselleen luojasta mitään.

Lapsi oli siis tullut siihen tulokseen itsekseen, että sen, mitä me luonnossa näemme on Jumalan luomaa. Uskon tämän johtuvan juuri otsikon kaltaisesta sisäänrakennetusta kaipuusta iankaikkisen Jumalan luokse.

Nämä Salomon kirjoittamat sanat Saarnaajan kirjaan on todella hienot ja havahtuessamme katselemaan ja havainnoimaan kaikkea, mitä ympärillämme on, joudumme vain ihmettelemään Jumalan suuruutta. Niin kauniisti Jumala on luonut kaiken.

Luomistyönsä kruununa Jumala loi ihmisen, sinut ja minut. Usein emme tule ajatelleeksikaan sitä, miten suuren työn Jumala tekikään luodessaan sinut, minut ja kaiken, mitä maailmankaikkeudessa onkaan.

Niin paljon kuin eri tieteenalat yrittääkin selvittää totuutta maailmankaikkeudesta, maailman viisainkaan ihminen ei tule koskaan ymmärtämään sitä kaikkea, mitä Jumala on tehnyt. Meillä on ihmeellinen Jumala.

Saamme olla matkalla siihen todelliseen ikuisuuteen kunhan uskomme Jumalan lähettämään pelastajaan, Jeesukseen Kristukseen. Hänestä niin monet Vanhan Testamentin profetiat todistavat ja ne kaikki ovat toteutuneet.

Raamatussa kirjoitetaan Matteuksen evankeliumissa 11:25 jakeessa:
Siihen aikaan Jeesus rupesi puhumaan:
”Minä ylistän sinua, Isä, taivaan ja maan Herra, siitä että olet salannut nämä asiat viisailta ja älykkäiltä ja ilmoittanut ne lapsenmielisille.”
sekä myös Psalmi 119:130:
Kun sinun sanasi avautuu, se valaisee ja antaa yksinkertaiselle ymmärrystä.

Totuus on se, että Jumalan Sanaa, Raamattua lukemalla ihmisen ymmärrys avautuu ymmärtämään myös hengellisiä totuuksia. Sen lisäksi Jumalan Sana valaisee ja paljastaa ikuisuutta, minkä Jumala on sydämeemme asettanut, että edes hapuilemalla etsisimme tietämme Jumalan luo, kuten apostolien teoissa 17:26-27 sanotaan.
Hän on tehnyt koko ihmissuvun yhdestä ainoasta ja asettanut kansat asumaan kaikkialla maan päällä. Hän on säätänyt ihmisille määräajat ja asumisen rajat, jotta he etsisivät Jumalaa, jos ehkä hapuilemalla löytäisivät hänet. Hän ei kuitenkaan ole kaukana yhdestäkään meistä,

Haluan jokaista muistuttaa, että Jumala ei ole sinua luonut turhaan, vaan sinäkin olet Jumalan luomistyön kruunu ja niin arvokas ja rakas Hänelle, että Hän lähetti oman poikansa sinun vuoksesi kuolemaan. Uskomalla Jumalan ainoaan poikaan Jeesukseen Kristukseen, saat syntisi anteeksi ja eräänä päivänä pääset iankaikkisen Isän luokse Hänen valtakuntaansa. Nähdäänhän perillä.

Tuomas Vuorinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *