Valikko Sulje

 

Jumala loi

 

Eräänä aamuna herättyäni keitin tuttuun tapaan itselleni aamunkahvin ja otin Raamatun ja kävin sitä lukemaan. Raamatun luvun lomassa huomasin, kuinka upeasti kuu loi valoaan hieman vielä hämärään aamuun. Jäin katselemaan kuuta ja huomasin sen olevan sopivasti kahden puun rungon välissä. Aamu oli tyyni ja katsoessani huomasin, että kuu liikkui. Asia on sinänsä aivan looginen ja näin asian olen jo koulussa oppinut.


Tuo kuun liikkeen havaitseminen sai minut kuitenkin pienen häivähdyksen verran ymmärtämään Jumalan mittaamattoman suurta luomistyötä, jota sinä ja minä omalta osalta olemme.


Erään kerran eräs ystäväni kysyi yleisesti, että miksi meidän aurinkokunnassamme tarvitaan niin monta planeettaa aurinkoa kiertämään. Jossain vaiheessa olen kuullut hienona ja hyvänä vastauksena sen, mitä ystävälleni vastasin. Vastasin: ”Planeetat, jotka ovat osa aurinkokuntaamme, toimivat kuin sateenkaari. Kuinka paljon onkaan erilaisia meteoriitteja ym., jotka päästessään Telluksellemme aiheuttaisivat todella suurta tuhoa.” Jumala on siis luonut tämän planeetan, jota Tellukseksi kutsutaan, ympärille ilmakehän lisäksi suojan, joka auttaa meitä. Lisäksi Jumala loi 1. Moos. 1:14-15 mukaan: ”Tulkoon taivaanavaruuteen valonlähteitä erottamaan päivän yöstä. Olkoot ne merkkeinä osoittamassa määräaikoja, päiviä ja vuosia, ja olkoot ne taivaanavaruudessa valonlähteinä valaisemassa maata.”


Tuona aamuna, kun Jumala kuun kautta antoi ymmärryksen häivähdyksen, totesin Jumalan tehneen koko luomistyössään todella täydellistä jälkeä. Avaruuden Hän loi täydellisesti ja kaiken senkin, mitä näemme, Hän loi täydellisesti.


Raamattu kertoo, kuinka viimeisenä Jumala loi ihmisen, sinut ja minut. Usko tai älä, mutta sen luomistyön kautta, minkä Jumala teki, sinä olet täydellinen. Hän teki sinusta tärkeän osan omaa luomiskokonaisuuttaan. Sinä olet Jumalan kuva! Sinua, omaa kuvaansa varten lähetti Jumala myös oman poikansa, että kerran rikki mennyt suhde Luojaan voisi tulla ennalleen.


Ihmisen langettua syntiin Jumala ei suinkaan jäänyt ”sanattomaksi”, vaan Hän suuressa viisaudessaan asetti pelastussuunnitelman. Hän teki sen siksi, että sinulla ja minulla olisi eräänä päivänä mahdollisuus olla ikuisessa yhteydessä ainoan tosi Jumalan kanssa Hänen valtakunnassaan.


Jumala on siis luonut sinutkin sitä varten, että Hän saisi jälleen yhteyden sinuun. Tuon yhteyden muodostamiseksi Jumala lähetti oman poikansa Jeesuksen Kristuksen maailmaan kärsimään, että meidän ei tarvitsisi kantaa rangaistusta, minkä ansaitsemme. Se, että Jumala loi sinut on todella suurta rakkautta, mutta vielä suurempaa rakkautta on se, että Jeesus oli valmis menemään ristille meidän jokaisen syntiemme puolesta kuolemaan. Raamatussa Jeesus itse sanoo Johanneksen evankeliumissa 15:13: Sen suurempaa rakkautta ei ole kenelläkään, kuin että hän antaa henkensä ystäviensä puolesta. Pääsiäinen julistaa ennen kaikkea juuri Jeesuksen uhrikuoleman sanomaa.


Näinäkin päivinä Jumala haluaa täydellisen luomistyönsä kautta osoittaa, mikä hänen suhtautumisensa on sinuun. Jumala rakastaa jokaista luomaansa ihmistä niin paljon, että Jeesuksen Kristuksen kautta jokaisella on mahdollisuus palata takaisin Jumalan, maailmankaikkeuden Luojan luo.


Roomalaiskirje todistaa 1:19-20: Se, mitä Jumalasta voidaan tietää, on kuitenkin ilmeistä heidän keskuudessaan. Onhan Jumala ilmoittanut sen heille, sillä hänen näkymättömät ominaisuutensa, hänen iankaikkinen voimansa ja jumaluutensa, ovat maailman luomisesta asti olleet nähtävissä ja ymmärrettävissä hänen teoissaan.

Sinä olet Jumalan kuva ja sellaisenasi täydellinen.

Tuomas Vuorinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *